Brac German

Cainii din rasa Brac German sunt caini de vanatoare deosebit de indragiti si se gasesc sub doua variante: cu par lung si sarmos si cu par scurt si neted.

Originea cateilor:

In Germania, in secolul al XIX-lea, dupa cum sugereaza si numele a fost obtinut din incrucisarea a diverse rase de vanatoare printre care English Foxhound si Old Spanish Pointer.Catelul Brac German poseda toate calitatile pe care vanatorul german si le putea dori: indica prezenta vanatului, aport, un innotator deosebit si o forta fizica care se preteaza la marsuri lungi pe teren accidentat.
Cu un miros deosebit de ascutit, o inteligenta si o personalitate deosebite erau cainele ideal pentru cel ce practica vanatoarea ca pe un sport si isi dorea in acelasi timp si un caine de familie. In cele din urma crescatorii au decis sa adauge la fondul genetic si Pointerul Englez pentru a conferi rasei Brac German de Vanzare o forma frumoasa.

Infatisarea rasei:

Cateii de rasa Brac German au trupul proportionat,musculos si acoperit de blana fie neteda si scurta, fie lunga si sarmoasa. Aspectul lor exprima eleganta si putere, impresionand prin piepturile late, spinarile puternice si picioarele musculoase. Au o constitutie robusta si atletica, iar expresia lor este inteligenta si alerta.

Personalitatea Bracului German:

Cateii Brac German sunt pritenosi si plini de viata si au o energie molipsitoare. Sunt loiali si deosebit de atasati de stapan, in ale carui gratii sunt dispusi sa intre cu orice pret. Au o inteligenta sclipitoare si sunt caini care sunt dispusi sa munceasca din greu pentru a-si indeplini sarcinile.
Cateii de rasa Brac German sunt deosebit de adaptabili atat pe terenul de vanatoare cat si acasa, avand o viteza de reactie deosebita care impreuna cu firea lor activa si iubitoare ii transforma in una din cele mai apreciate rase de vanatoare. Sunt renumiti pentru cat de bine se inteleg cu intreaga familie, in special cu copiii, a caror parteneri de joaca sunt si protectori . Nu au tendinta de a fi agresivi fata de alte animale de casa.
Cainii de rasa Brac German isi doresc sa invete, fiind suficient de inteligenti si cooperanti sa poata prinde cele mai complicate comenzi. Instinctele lor innascute de a-si proteja familia si caminul sunt puternice si ii transforma in caini de paza calmi, dar pe care te poti baza.
Cateii rasa Brac German au atata energie incat sunt ideali ca parteneri de jogging si alergare, putand chiar sa tina pasul cu bicicleta. Ei sunt sociabili si tanjesc dupa compania oamenilor. Implicati-i in picnicurile cu familia, excursii si plimbari pe plaja si cateii de vanzare rasa Brac German va vor rasplati cu multa afectiune si voie buna molipsitoare.
Versatil si bine intentionat, catelul Brac German este activ si agil si nu va veti plictisi niciodata langa el. Este ascultator, nu iese din cuvantul stapanului si da dovada de toleranta fata de alte rase si fata de straini. Reactia cateilor Brac German fata de straini poate varia intre prietenos si rezervat in functie de personalitatea fiecarui catel.

Sanatate si ingrijire:

Cateii rasa Brac German sunt robusti, au o susceptibilitate scazuta la boli. Rareori pot prezenta displazie, epilepsie si probleme oculare. Sunt lacomi la mancare si pentru a preveni cresterea excesiva in greutate este recomandat sa adaptati portiile alimentare la nivelul de activitate al catelului rasa Brac German.

Indatoririle stapanului de catei rasa Brac German:

Trebuie sa fiti o persoana activa si dispusa sa petreaca mult timp in aer liber impreuna cu cainele. Intotdeauna trebuie sa ii plimbati cu o lesa deoarece instinctul lor de vanatoare este deosebit de puternic. Avand nevoie de multe exercitii fizice si spatiu de alergare cateii de vanzare de rasa Brac German nu sunt potriviti pentru viata in apartamente micute. Pentru a-si mentine forma fizica si psihica spatii largi si de plimbari zilnice viguroase. Chiar si cu o curte mare care sa-i tina ocupati cateii de rasa Brac German nu trebuie lasati singuri mai mult timp, deoarece devin fara odihna si distructivi. In schimb sunt foarte usor de ingrijit, avand nevoie doar de periaj si imbaiere ocazionala.

Caracteristicile Bracului German:

Cap: .
Ochi: caprui, migdalati.
Urechi: lungi, atarna aproape de obraji.
Coada: subtire, de obicei este taiata, este purtata sus si dreapta.
Piept: puternic.
Inaltime la maturitate:
masculi: 58- 63 cm.
femele: 55- 58 cm.
Greutate la maturitate:
masculi: 25- 32 kg.
femele: 20- 28 kg.